• darkblurbg

Boek Thuiskomst. Wonen, zorg en welzijn voor ouderen met een migratieachtergrond

Gepubliceerd op: 14-02-2021

Nieuwe publicatie

Dat er veel diversiteit is in onze maatschappij is een feit. Daarom is er vanuit het domein zorg en wonen hier veel aandacht voor: hoe gaan we om met diversiteit, en wat betekent cultuursensitieve of persoonsgerichte zorg? Er gebeurt al veel maar er is veel ruimte voor doorontwikkeling. Zo sluit de vraag van ouderen met een migratieachtergrond bijvoorbeeld nog onvoldoende aan op het aanbod van zorg, wonen en welzijn. Het is erg positief dat er al jaren onderzoek wordt gedaan naar de doelgroep, problematiek en wensen. Ook zijn er veel initiatieven ontwikkeld die een mooie bijdrage leveren, maar we zijn er nog niet.   

Deze publicatie is bedoeld om te inspireren, te agenderen, handvatten te bieden en kennis te bundelen. Met interviews, portretten, columns, inzichten uit onderzoek en uit de praktijk biedt de publicatie een divers en kleurrijk geheel. ‘We willen met deze publicatie eraan bijdragen dat de succesvolle projecten worden gekoesterd, en eindelijk in plaats van het predicaat ‘project’ onderdeel gaan uitmaken van de bestaande processen.'

Het boek is samengesteld door Wendela Gronthoud, Aziza Aachiche, Freddy May en Yvonne Witter. De publicatie is gelanceerd tijdens het webinar diversiteit op 11 februari 2021. Het is een uitgave van platform ZorgSaamWonen, vormgegeven door De Bladenkamer.

Je kunt de publicatie downloaden of een fysiek exemplaar bestellen, via deze link

Wil je reageren of een vraag hierover stellen? dat kan via het het contactformulier onder Contact